Yazılı Basın

Bugün Ne Pişirsem? Kaynak : Kanaltürk

Türk mutfağının zenginliğini, unutulan yöresel yemeklerin lezzetini bulabildiğiniz “Bugün Ne Pişirsem?”, bugün yine alanında birbirinden başarılı konukları ağırlayacak. Perşmebe günü canlı yayına; deneyimli gazeteci Aziz Üstel ve Karadeniz’in meşhur yemeklerinin katkısız malzemelerle hazırlandığı, İstanbul’da hizmet veren restoranın ortaklarından Süleyman Tarakçı, Bugün Ne Pişirsem?” hafta içi her gün…

Devamı…

Hamsili Krep olur mu? Kaynak : Deniz ERBİL

Tarihi bir köşkte hizmet veren Nalia Karadeniz Mutfağı, yemekleriyle müşterilerini bir kaç saatliğine Karadeniz turuna çıkarıyor. Çayeli kurufasulyesi, Hemşin mıhlaması, Rize’nin karalahanası mönüde yer alıyor..Karadeniz bölgesine bir başkent gerekse, İstanbul pekala başkent olabilir. Gerçi elimde Karadeniz kökenli kaç yurttaşımızın İstanbul’da yaşadığını gösteren herhangi bir istatistik yok. Ama hemen her ..

Devamı…

Karedeniz Mutfağı Kaynak : Yeni Asya

İSTANBUL’da, Güneşli Radar’da hizmet veren Nalia Karadeniz Mutfağı’nda mıhlamadan Rize kavurmasına, hamsi çilihtasından turşu kavurmasına Karadeniz’in meşhur yemekleri katkısız malzemelerle hazırlanıyor ve müşterilere sunuluyor.
İsmini Karadeniz Bölgesi’nde hasat edilen mısırları korumak için evlerin yanına kurulan ahşap ambarlardan alan Nalia Karadeniz …

Devamı…

Karedeniz Mutfağı Kaynak : Haber53

Süleyman ve Erol Emirhan Tarakçı kardeşlerin İstanbul-Güneşli’de açmış olduğu “Nalia” çıkmış olduğu yolda Karadeniz Mutfağını İstanbul’da en etkin şekilde tanıtan lokanta olarak göze çarpıyor. İşletmenin yönetici olan Süleyman bey 1966 yılında Çayeli’nde doğdu. Çayeli’nin Aşıklar köyünden olan Süleyman bey 6 yaşında babası Ömer Tarakçı’nın mesleği dolayısıyla İstanbul’a taşınmış.

Devamı…

Karadeniz’in Mutfağı Kaynak : www.takagazete.com

Karadeniz Mutfağını dünyaya duyurmak için tüm gayretiyle çalışan Rizeli hemşerimiz Süleyman Tarakçı, TAKA Gazetesi’ni İstanbul’un Anadolu yakasında, Bostancı’daki Maçkalı Sunay Akın’ın köşkünde açtığı Nalia Karadeniz Mutfağı’nda ağırladı. Karadeniz mutfağının çok büyük zenginlikleri içinde barındırdığını ifade eden Tarakçı, ilki Güneşli’de bulunan ve ikinci şubesini yaklaşık 5 ay önce hizmete …

Devamı…

Radar’da Karadeniz mutfağı var! 

Karadeniz mutfağı denilince aklımıza ilk gelen hamsi, fındık ve mısır unudur. Diğer bölge mutfakları kadar çok çok abartılı bir zenginliği olmasa da Karadenizlilerin iyi yemek pişirmeyi bildiklerini de söyleyebiliriz. Bunun en bariz örneği birbiri ardına açılan fasulyeciler olsa gerek. İstanbul’da çok fazla Karadenizli yaşamasına rağmen bu nüfusu karşılayacak yoğunlukta Karadeniz mutfağı bolluğunun olmadığını da hatırlatayım.

Devamı…

circle

Görsel Basın

Nalia Açılışı

Ev Ve Yaşam

Lezzet Mekanı

Parantez 2

Bugün Ne Pişirsem?

Nalia Gün Işığı

Parantez 1

STV yesil elma