Karadeniz, sadece coğrafi büyüklüğüyle değil, mutfağıyla da büyük bir kültürel zenginliğe sahip bir bölgemiz. Karadeniz mutfağının en köklü ve sevilen tatlarından biri de hiç şüphesiz kara lahana çorbası akla gelir…
“Yemek sadece karın doyurmak değildir. Bir yemeğin sürdürülebilir olması, doğaya ve insana saygıyı içerir. Nalia olarak, yerel üretimi destekliyor, mutfağımızı bu anlayışla yaşatıyoruz. Amacımız, gelecek nesillere bu değerleri aktarmaktır.”
Bu anlamlı günde bizlerle olan ve yerel mutfaklarımızın geleceği için ortak bir bilinç oluşturan tüm katılımcılarımıza teşekkür ederiz. Nalia Karadeniz Mutfağı, sürdürülebilirlik ve yerel mutfakların korunması konusundaki kararlılığını her platformda sürdürecektir…
20 Aralık Cuma günü, “Karalahana Çorbası İçme Günü” vesilesiyle düzenlediğimiz özel etkinlikte, sosyal medyamızın değerli paydaşları ile bir araya gelerek unutulmaz bir gün yaşadık…
Karalahana çorbası, yalnızca bir yemek değil, Karadeniz mutfağının ruhunu ve kültürünü yansıtan bir mirastır. Bu çorba, tarihimizden gelen tatlarla geleceğe taşınması gereken önemli bir değerdir…
“Yerel mutfaklar, bir milletin kimliğini yansıtır. Bizler sadece yemek yapmıyoruz; geçmişin emeğini, kültürünü ve hikayesini sofralarımıza taşıyoruz. Karalahana çorbası da bu değerlerden biridir. Hak ettiği itibarı yeniden kazanması, Türk mutfağının dünya çapında hak ettiği yere gelmesi için bir başlangıçtır.”
Her şey yemeklerle ilgili araştırma makalelerini derleyen deneyimsel bir online seyahat rehberi olan TasteAtlas adlı internet sitesinin, geçtiğimiz yıl Aralık ayında “dünyanın en kötü 100 yemekleri” listesini paylaşmasıyla başladı…
Karalahana çorbası, kırmızı çizgimizdir. Başta Karadeniz olmak üzere tüm Anadolu bu listeye isyan etti. Türk mutfağı yöreye özgü karalahana çorbasına sahip çıktı. Yöre mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında bulunan…
Geçtiğimiz yıl aralık ayında dünyanın en kötü 100 yemekleri sıralamasına 7’nci sıradan giren lezzet karalahana çorbası oldu. Nalia Karadeniz Mutfağı Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Tarakçı karalahana çorbasına sahip çıktı ve “Karalahana çorbası, kırmızı çizgimizdir…
Nalia Karadeniz Mutfağı, Karadenizli çiftçilerle tohum aşamasından başlayarak tarladan sofraya gelen süreci yönetiyor. Markanın kurucusu Süleyman Tarakçı, sadece kendi restoran zincirini yönetmiyor…
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) tarafından gastronomi ve turizm sektöründeki bilimsel çalışmalara katkıda bulunulması amacıyla ‘1. Karadeniz Turizm ve Gastronomi Bilimleri Araştırmaları’ konulu panel düzenlendi…
İstanbul Ticaret Borsası’nın düzenlediği “Borsa Meydanı’nda Sektörler Konuşuyor” toplantılarında horeca sektöründe gıda israfı konuşuldu…
Nalia Karadeniz Mutfağı restoranlarında kullanılan gıda ürünlerini yöresinden temin ediyor, geleneksel usulde işliyor ve en lezzetli haliyle müşterilerine ulaşmasını sağlıyor…
Nalia Restaurant sahibi olan Rizeli İş İnsanı Süleyman Tarakçı Rize’nin yemek kültürünü geliştirmesi ve dünya gastronomisine girebilmesi için sürdürülebilir olması gerektiği hakkında açıklamalarda…
Yörenin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan ve her mevsim keyifle tüketilen karalahananın lezzeti noter huzurunda kayıt altına alınacak. Nalia Karadeniz Mutfağı Kurucusu…
Nalia Karadeniz Mutfağı Kurucusu, Rizeli iş insanı Süleyman Tarakçı 2025 yılında Unesco yaratıcı şehirler projesi kapsamında Rize için Gastronomi şehri ünvanına müracaat edeceklerini belirterek karalahana çorbası üzerinden yapılan manipülasyonu değerlendirdi…
Türkiye’nin gözde turizm merkezlerinden birisi olan Rize, yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görüyor. Turizm sezonu öncesi Körfez ülkelerindeki seyahat acentesi sahipleri, davet üzerine Rize’ye geldi…
Karadeniz’in favori lezzetlerinden olan mıhlama Arap turizmcilerinde rekabete yol açtı. Arap turizmciler Rize’de en güzel mıhlamayı yapmak için yarıştı…
Nalia Restoran Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Tarakçı’nın davetiyle Rize ve Trabzon’da turizm acenteliği yapan şirket temsilcileri Doğu Karadeniz mutfağını ve turizm sektörünü konuşmak için bir…
“Deprem başlangıcından itibaren bölgeye yardım getirdik. Daha sonrasında Rize Valiliği önceliğinde kurulan ‘Rize Çadırı’nda Ramazan ayı boyunca yemek verme kararı aldık. Pidemizi ve yemeğimizi her gün çıkarıyoruz…
Çocukluk hayalinin peşinden giden idealist iki kardeş, Süleyman ve Erol Emirhan Tarakçı tarafından kurulan ve adını Doğu Karadeniz’de hasat edilen mısırları korumaya yarayan ahşap yapıdan alan “Nalia” restoranları…
Karadeniz mutfağı dendiğinde aklınıza o mutfaktan yediğiniz son yemeğin kokusu ve yüzünüze istemsiz bir tebessüm geliyorsa, hafta sonu planlarınıza bir ekleme yapmamıza izin verin: Nalia Karadeniz Mutfağı…
Biri İstanbul Avrupa, ikisi Anadolu yakasında olmak üzere üç şube ile hizmet veren Nalia; İstanbul’da gerçek Karadeniz yemekleri sunan en iddialı restoranlardan biri…
Deprem bölgesinde yardım faaliyetlerinde bulunduktan sonra Rize’ye dönen işadamı, rahat edemeyince Rize’de ki bir fırınını Hatay’ın Kırıkhan ilçesine taşıdı, çadırda kurduğu fırında çıkarttığı…
Gluten ile çölyak hastalığı konusunda her geçen gün hassasiyet artarken, gıda üreticileri de glutensiz ürünler konusunda daha hassas hale geldi. Gluten intoleransı olanların yanında bağırsak sağlığını korumak isteyenler de son dönemlerde…
Rize’li kardeşler Süleyman ve Erol Emirhan Tarakçı, sağlıklı mutfak kültürünü geliştirerek, sürdürülebilir hale getirerek markalaşan ve Karadeniz bölgesi lezzetlerini tanıtmak amacıyla Nalia Karadeniz mutfağını kurdu…
Nalia Restoran Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Tarakçı’nın davetiyle Rize ve Trabzon’da turizm acenteliği yapan şirket temsilcileri Doğu Karadeniz mutfağını ve turizm sektörünü konuşmak için bir araya geldi…
Yemekleriyle olduğu kadar yaptığı projelerle de adından söz ettiren Nalia Karadeniz Mutfağı, bu uygulama ile misafirlerinden çok güzel geri dönüşler alıyor. Zeytin ağacının barışın ve sevginin sembolü olması nedeniyle, iki insanın da sevgisinin…
İlk restoran Temmuz 2006 da Güneşli de 700 m2’lik bir alanda hizmete başladı. Nalia; kurum kültürünün gelişmesi ve yöresel mutfağın reçeteleştirilerek, kayıt altına alınması önceliğiyle hareket ederek büyüdü. Bu düşünceyle; 2008 yılında…
İstanbul Ticaret Borsası Meclis Üyesi ve 25. Ev Dışı Tüketim Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Süleyman Tarakçı, Ekotürk TV’de Naz Özdeğirmenci’nin moderatörlüğünde hazırlanan “Gıda Borsası” programına konuk oldu. Tüm dünya…
Karadeniz mutfağının eşsiz lezzetlerini en iyi temsil eden markalardan biri olan Nalia, üçüncü şubesini Kurtköy’de hizmete soktu. Çağdaş sitelerin bulunduğu Yenişehir bölgesinde, Flora Park girişinde kapılarını açan Nalia Kurtköy için…
İlk şubesi 2006 yılında Güneşli’de; ikinci şubesi, 2009 yılında Bostancı’da ,üçüncü şubesi Kurtköy 2017 yılında lezzet severler için hizmete girdi. Biri İstanbul Avrupa, ikisi Anadolu yakasında olmak üzere üç şube ile hizmet veren Nalia; İstanbul’da…
Karadeniz mutfağının eşşiz lezzetleri ile kahvaltı yapmak için lezzetli bir arayış içerisindeyseniz Nalia sizleri ağırlamaktan mutluluk duyar. Lezzetli kahvaltılıkları ve özel hazırlanmış Karadeniz lezzetleri ile harika zamana geçirebilirsiniz.
Bağcılar’da oldukça geniş bir alana konuşlanmış olan Nalia, İstanbul’un en çok tercih edilen Karadeniz restoranlarından biri. Hem hizmet kalitesi hem de geniş menüsü ve lezzetli yemekleriyle sevilen mekanda iki kişilik yemeğin..
Nalia Karadeniz Mutfağı; sektördeki uzun yıllara dayanan tecrübesi, özgün ve ayrıcalıklı mutfağının avantajıyla, kendi işini kurmak isteyen girişimcilerle birlikte büyümeyi hedefliyor. Tamamen Türk kültürüne ait, özel ve özgün…
Nalia Karadeniz Mutfağı; Türkiye’de yöresel Karadeniz mutfağının en iyi ve en yenilikçi temsilcisidir. İlk şubesi 2006 yılında Güneşli’de; ikinci şubesi, 2009 yılında Bostancı’da ,üçüncü şubesi Kurtköy 2017 yılında hizmete girmiştir…
Nalia Karadeniz Mutfağı; sektördeki uzun yıllara dayanan tecrübesi, özgün ve ayrıcalıklı mutfağının avantajıyla, kendi işini kurmak isteyen girişimcilerle birlikte büyümeyi hedefliyor. Tamamen Türk kültürüne ait, özel ve özgün bir mutfağa…
İstanbul’da ilk restoranını Temmuz 2006’da Güneşli’de açan Nalia Karadeniz Mutfağı’nda yalnızca tereyağı ya da zeytinyağı, tuz olarak ise Himalaya tuzu kullanılıyor.Etler ise Balıkesir ve Afyon’dan getirtiliyor. Bostancı ve Kurtköy’de de şubeleri var.
İstanbul’da ilk restoranını Temmuz 2006’da Güneşli’de açan Nalia Karadeniz Mutfağı’nda yalnızca tereyağı ya da zeytinyağı, tuz olarak ise Himalaya tuzu kullanılıyor. Etler ise Balıkesir ve Afyon’dan getirtiliyor. Bostancı ve Kurtköy’de de şubeleri var…
Nalia Karadeniz Mutfağı’nın Güneşli şubesinde ulaşımını biraz zor olsa da da içimi açan bahçesiyle daha başlamadan güzel bir tanışma yaşadık. Bembeyaz ahşap masa ve sandalyeleri ile adeta bir taka içinde yemek yiyor hissine kapılıyorsunuz…
İlk şubesi 2006 yılında Güneşli’de; ikinci şubesi, 2009 yılında Bostancı’da ,üçüncü şubesi Kurtköy 2017 yılında hizmete girmiştir. Biri İstanbul Avrupa, ikisi Anadolu yakasında olmak üzere üç şube ile hizmet veren Nalia; İstanbul’da gerçek…
Nalia Karadeniz Mutfağı adını, Karadenizlilere özel, ‘nalia’ adlı ahşap bir yapıdan alıyor. Bu, Gürcü kökenli bir kelime. Özellikle, hasat edilen mısırları korumak için yapılan ve bir diğer adı da ‘serender’ olan nalia, Karadeniz’in geleneksel mimarisinin…
Tereyağında kavrulmuş mis gibi kokan mısır ununun çeçil peyniri ile kaynaştığı bu leziz muhlama ile buluşmaktan daha güzeli ne olabilir? Bu buluşmaya turşu kavurması, ispir fasulyesi, karalahana sarması ve kavurmalı kaşarlı pidenin…
Gluten intoleransı olanlar ve çölyak hastaları için dışarıda yemek yeme sıkıntısı Karadeniz mutfağının geleneksel tariflerini özel reçeteleriyle yorumlayan restoranda son buluyor. Gluten ile Çölyak hastalığı konusunda her geçen gün hassasiyet…
Karadeniz mutfağına gönlünü kaptırmışlar için muazzam bir yer Nalia Karadeniz Mutfağı. Adını veren naliaya tezat, iki katlı beyaz bir köşkün içinde, nezih bir ortamda karnınızı doyuracağınızı biliyorsunuz. Mekana girer girmez “Güzel vakit…
Tüm dünyada adından söz ettiren bir mutfağımız var. Bu yüzden kendimi hep şanslı hissederim. Ülkemize gelen her bir yabancı, yemeklerimizin tadını damağında yıllar boyu taşır.7 bölgeye yayılan yüzlerce lezzetimiz arasında hepimizin favorisi …
İlk şubesi 2006 yılında Güneşli’de; ikinci şubesi, 2009 yılında Bostancı’da ,üçüncü şubesi Kurtköy 2017 yılında lezzet severler için hizmete girdi. Biri İstanbul Avrupa, ikisi Anadolu yakasında olmak üzere üç şube ile hizmet veren Nalia; İstanbul’da…
İstanbul’da gerçek Karadeniz yemekleri sunan en iddialı restoranlardan biri olan Nalia, sağlıklı ve yöresel yemekleriyle dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Yöresel Karadeniz yemeklerini aslına sadık kalarak hazırlayan restoran, misafirlerini …
Hiç şüphesiz Türk mutfağının zengin mutfaklar arasında yer almasının en büyük nedenlerinden biri, Karadeniz’in dillere destan yemekleriyle kültürümüze kattığı lezzetler. Peki bu lezzetleri tatmak için illa ufak bir Karadeniz turuna mı çıkmamız…
Güneşli, Bostancı ve Kurtköy’de şubeleri bulunan Nalia, Karadeniz mutfağının sevilen yemeklerini hazırlıyor. Laz böreğinden çeşitli iç malzemeyle hazırlanan pidelerine, kuru fasulyeden mıhlamaya kadar onlarca yemek orijinal tarifiyle pişiriliyor. Nalia Karadeniz Mutfağı’nda…
GastroRize Günleri’nde şehirdeki ikinci günümüzün tamamı panellere ayrılmıştı. Ramada Otel’in toplantı salonunun fuayesinde yerel üreticilerin ürünleriyle katıldığı küçük bir fuar da yer alıyordu. Paneller süresince yöresel lezzetleri tatmak…