Karadeniz mutfağı, Türkiye’nin zengin ve çeşitli mutfak kültürünün önemli bir parçasını oluşturur. Bu muhteşem bölgenin denizle kucaklaşan doğal güzellikleri kadar lezzetleri de büyüleyici ve benzersizdir. İşte Karadeniz’in gizli lezzet hazinelerinden biri: Etli Karalahana Sarması. Bu nefis yemeğin tarihçesi ve Karadeniz mutfağındaki yeri hakkında daha fazla bilgi edinmek için bu yazımızı sizler için hazırladık. Etli Karalahana
Karadeniz mutfağı, denizle dağların kucaklaştığı eşsiz coğrafyanın doğal zenginlikleriyle şekilleniyor. Nalia Karadeniz Mutfağı olarak bu eşsiz lezzetleri geleneksel yöntemlerle harmanlayarak sofralarınıza sunuyoruz. Karadeniz’in önde gelen lezzetlerini Nalia Karadeniz Mutfağı’nda inceleyelim. Karadeniz Yöresinin Lezzetleri Karadeniz’in zengin mutfağı, doğanın cömertliği ve geleneksel tariflerin birleşimiyle muhteşem tatlar sunar. İşte Karadeniz yöresine ait Nalia Karadeniz Mutfağı’nda bulunan nefis yemeklerimiz:
Nalia Karadeniz Mutfağı olarak yemeklerimizde mineral değerlerini yükseltmek için kristal kaya tuzu tercih ederken, sağlığınıza önem vermek adına yemeklerimizi tereyağıyla hazırlıyoruz. Glüten hassasiyetine özen gösterirken glütensiz ürünlerimizi çapraz bulaşmayı engelleyerek sunuyoruz. Her Nalia personeli, ürünlerimizi en iyi şekilde tanıyarak size güven veren bir deneyim sunmayı amaçlıyor. Kullandığımız malzemeleri hadi hep birlikte inceleyelim. Neden Kaya Tuzu
Daha önce eşsiz bir Karadeniz kahvaltısı yediniz mi? Birbirinden güzel çeşitlerle Karadeniz kahvaltısı, Nalia Karadeniz Mutfağı’nda sizlerle buluşuyor. Bu eşsiz lezzetleri kaçırmayın. Peynir Çeşitlerimiz: Yerel yöntemlerle üretilmiş doğal peynir çeşitlerini sunuyoruz. Likapa Reçeli: Doğu Karadeniz’in yüksek rakımlı bölgelerinde yetişen likapa meyvesini doğal şekerle birleştirip lezzetli reçel olarak servis ediyoruz. Yaz Helvası: Yöremizin köklü firmalarından Üçel
Nalia Karadeniz Mutfağı lezzetlerinin detaylarına indiğimiz blog köşemize hoş geldiniz. Bu yazımızda sizlere Karadeniz bölgesinin en sevilen tatlılarından biri olan Laz Böreği’ni tanıtmak istiyoruz. Laz Böreği, yufka, tereyağı, muhallebi ve şerbet ile yapılan çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Türkiye’de Doğu Karadeniz bölgesinde ve özellikle Artvin, Rize ve Trabzon illerinde sıklıkla yapılır. Laz Böreği, Osmanlı İmparatorluğu
Giresun Kadayıfı, Karadeniz’in en meşhur tatlılarından biridir. Giresun’a has olan kadayıf, diğer kadayıflardan farklı olarak tamamen kuru ve çok ince bir hamurdan yapılır. Bu hamur, özel bir makine ile tellere ayrılır ve kurutulur. Giresun Kadayıfı, fındıkla birlikte kullanılır ve sütlü veya şerbetli olarak pişirilir. Giresun Kadayıfının tarihçesi 18. yüzyıla kadar uzanır. Kadayıf, Selçuklu ve Anadolu
Sütlaç, Türk mutfağının en eski ve en sevilen tatlılarından biridir. Başlıca malzemeleri pirinç, süt ve şeker olan bu tatlı, hem sade hem de fırında pişirilebilir. Sütlaç, hem hafif hem de besleyici olması nedeniyle her yaştan insanın tercih ettiği bir lezzettir. Sütlaç kelimesi, “sütlü aş”tan gelmektedir. Divan-ü Lügat-it Türk’te karşılığı “uwa”dır. Ortaya çıkış hikâyesi ise bir
Karadeniz bölgesi, Türkiye’nin en zengin ve çeşitli mutfaklarından birine sahiptir. Karadeniz mutfağının en önemli özelliklerinden biri de mısır ve mısır ekmeğinin yaygın olarak kullanılmasıdır. Mısır, Karadeniz’in iklimine uygun bir bitki olduğu için bölgede çok fazla yetiştirilmektedir. Mısır ekmeği ise hem besleyici hem de lezzetli bir ekmek türüdür. Mısır ekmeği, Karadeniz’de farklı yörelerde farklı şekillerde yapılır.
Karadeniz mutfağı, Türkiye’nin en zengin ve çeşitli mutfaklarından biridir. Karadeniz’in coğrafi konumu, iklimi, bitki örtüsü ve tarihi, bölgenin yemek kültürünü şekillendirmiştir. Karadeniz mutfağı, hem deniz ürünleri hem de et, sebze, bakliyat, mantar, peynir ve ekmek gibi kara ürünleriyle dikkat çeker. Karadeniz mutfağı, aynı zamanda Türk yemek kültürüne de önemli katkılarda bulunmuştur. Karadeniz mutfağının en bilinen
Bir önceki yazımızda Nalia Karadeniz Mutfağı’nda yer alan eşsiz lezzetli yöresel pidelerimizden bahsetmeye başlamıştık. Bu eşsiz lezzetleri tek bir yazıya sığdıramadık ve yazı dizisi olarak sizlere anlatmaya karar verdik 🙂 Gelin Nalia Karadeniz Mutfağı’ndaki eşsiz pideleri keşfetmeye devam edelim 🙂 Kavurmalı Pide:180 gr hamur ve 180 gr iç malzeme olacak şekilde hazırlanmış İnce açılmış gevrek