Karadeniz bölgesi, Türkiye’nin doğusunda yer alır ve lezzetli yemekleriyle tanınır. Bu yemeklerin birçoğu, sebzelerin kullanımıyla yapılır ve Türkiye’nin diğer bölgelerinde bulunmayan özel malzemelerle oluşturulur. Bunlardan biri de karalahana çorbasıdır.
Karalahana çorbası, adından da anlaşılacağı gibi, karalahana, bulgur ve sebzelerden yapılır. Bu çorba, yöresel karadeniz mutfağında kış aylarında sıklıkla tüketilen bir yemektir ve lezzetli olduğu kadar sağlıklıdır da. Özellikle kışın tercih edilen bu lezzet kar suyu görmüş karalahana, ilikli kemik suyu, iç yağ aroması, barbunya ve mısır yarması ile hem besleyiciliğin hem de lezzetin doruğuna ulaşır.
Karalahana ile yapılabilecek Karadeniz yemeklerinin başında gelen karalahana çorbasının besleyici olmasının yanında eşsiz tadının adeta bizi Karadeniz’in yaylalarında gezintiye çıkardığını da belirtmeden geçemeyeceğiz. Karalahana çorbası, her ne kadar geleneksel bir çorba olsa da biz bu eşsiz lezzeti modern damak zevkinize uygun hale getirdik ve beğenilerinize sunduk.
Nalia Karadeniz Mutfağı’nda karalahana çorbası Nalia mısır ekmeği eşliğinde servis edilir. Nalia’da sağlığınıza çok önem veriyor, yemeklerimizde mineral değerleri yüksek kristal kaya tuzu kullanıyor, rafine edilmiş tuz kullanmıyoruz. Karadeniz mutfağının kendine özel birçok tadını sizlere sunduğumuz Nalia Karadeniz Mutfağı’nda yer alan yöresel karalahana çorbasını deneyimlemek için sizi de tüm şubelerimize davet ediyoruz. Bize iletişim sayfasından ya da sosyal medya hesaplarımız aracılığıyla ulaşabilirsiniz.