Karadeniz Mutfağında Bir Mavi Yemiş: Likapa

Full Admin - Author

Related posts

rize kahvaltısı

Görsel Bir Şölen: Rize Kahvaltısı

Yüzlerce yılda şekillenen damak tadı, yörenin baskın olan üretim ilişkileri, bölgenin coğrafi konumu ve özelliği, yetiştirilen tarım ürünleri gibi değişkenlerden etkilense de bir yöre mutfağının oluşmasında insan faktörünü dışarıda bırakmak mümkün değil. Davranış kalıpları, ritüeller ve çeşitli adetler sayesinde insan yemek kültürünü değişken, dinamik ve canlı bir sürece dönüştürüyor. Geniş bir kahvaltı kültürüne sahip Türkiye

Devamını oku
Peynir Çeşitleri

Karadeniz Mutfağında Peynir Çeşitleri

Bir önceki yazımızda Rize özelinde yöresel Karadeniz kahvaltısından ve kahvaltılarda sıklıkla yer alan yöresel yiyeceklerden bahsetmiştik. Kahvaltı sofralarının kemik kadrosunda yer alan peynir çeşitlerinden bahsetmeden geçemezdik.  Ülkemizde her yörenin kendine özel çeşitli lezzetleri vardır. Örneğin Mıhlama, Karadeniz bölgesinin en özel ve en çok sevilen lezzeti olarak tüketilmektedir. Mısır unu, peynir ve tereyağı ile birlikte yapılan

Devamını oku
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this