İnsanın ruhunu dinlendiren yemyeşil görüntüsü, oksijen deposu yaylaları, damağınızda iz bırakacak yemekleri ve cana yakın insanları ile tanınan Karadeniz’in mutfağından bu sefer de “Karalahana Çorbasını” sizlere anlatacağız. Çayeli kuru fasulyesinin, mısır ununun ve ekmeğinin ve hamsinin başrolde olduğu Karadeniz mutfağının kendine has pek çok lezzeti var. Karalahana çorbası bu lezzetler arasından Karadeniz dışında da sık sık tüketilen bir yiyecek. Vücut direncini arttırdığı için diyet listelerinde de adına oldukça çok rastlanılan karalahana çorbası kışın tam bir kalkan görevi görüyor. Lahanaya Karadeniz mutfağının en faydalı sebzesi desek yalan olmaz. Lahana kullanılarak çorbadan tutun dolmaya kadar birçok yemek yapılabiliyor. Karalahana çorbası ise bu yemeklerden arasından en sevileni diyebiliriz.
Diyet Menülerinde Sık Sık Karşılaşılan Lezzet: Karalahana
Karadeniz’in en meşhur yöresel yemeklerinden biri olan karalahana çorbası, lezzetli olmasının yanı sıra tam bir vitamini deposu. Özellikle kış aylarında daha da çok tercih edilen çorbalarından biri olan bu yöresel çorba hem yapılışının kolaylığından hem de lezzetinden dolayı Karadeniz mutfaklarında sık sık tercih ediliyor. Karalahana çorbası, son yıllarda popülerliği hızla artan bir çorba çeşidi olmasının en temel sebeplerinden biri de vücut direncini güçlendirmesinin yanı sıra diyet menülerine de gönül rahatlığıyla eklenebiliyor oluşundan kaynaklanıyor.
Yapılışı Oldukça Kolay
Özellikle Giresun ve civarında sık sık tüketilen karalahana çorbası ve karalahana sarması akşam yemeklerinin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Sağlıklı olmasıyla da ön plana çıkan karalahana çorbasının yapımı da oldukça kolay. Soğan, fasulye ve tereyağı ile hazırlanan yemek ortalama 1 saatte servise hazır hale geliyor.
Nalia ile Vitamin Çorbası
Nalia olarak “Karadeniz Mutfağını” ocaktan sofraya, en doğal haliyle, modern tüketim anlayışıyla birleştirerek misafirlerimize sunuyoruz. Servis ettiğimiz yemeklerimizin tamamında ilikli kemik suyu ile yapıyor ve hiçbirinde rafine tuz kullanmıyoruz. Tereyağını elimizden geldiğince sade yağ haline getirerek yemeklerimize ekliyor ve Karadeniz mutfağı anlayışını bozmadan en saf ve en lezzetli haliyle önünüze sunuyoruz.
Karalahana çorbasını, sıcacık Nalia mısır ekmeği ile birlikte tüketmenizi şiddetle öneririz. Şimdiden afiyet olsun.
Karalahana Çorbasını Bir De Nalia’dan Deneyin
Asla unutamayacağınız karalahana çorbası siparişinizin ardından dilerseniz Nalia mısır ekmeğimizi ve mısır tatlımızla deneyebilir, damağınızı süsleyebilirsiniz. Pendik, Ataşehir ve Güneşli şubelerimizde her güne özel, taze bir şekilde pişirilen yemeklerimiz için web sitemizi inceleyebilirsiniz. Pideden sütlaca, hamsi tavadan etli Rize karalahana sarmaya, likapalı mısır ekmeğinden sebzeli balık çorbaya kadar zengin menüsüyle dikkat çeken Nalia, hiçbir yemeğinde rafine tuz katmayarak ve tereyağını olabildiğince sade yağ haline getirerek kullanarak misafirlerinin de sağlığını düşünür ve onları sıcak bir ilgiyle ağırlar.