Karadeniz’in olmazsa olmaz lezzetleri arasında hiç şüphesiz pideler yer alıyor. Hepimizin severek yediği hatta yiyebilmek için rotayı Karadeniz’e çevirdiğimiz lezzetli pideler Nalia Karadeniz Mutfağı’nda özenle ve yöresel olarak hazırlanıyor. Peki Karadeniz’e gidemeyenler bu eşsiz lezzetlerden mahrum mu kalıyor? Tabii ki hayır. Nalia Karadeniz Mutfağı şefleri İstanbul’daki şubelerimizde de Karadeniz pidesi lezzetlerini deneyimlemek için sizleri bekliyor.
Gelin şubelerimizde hangi pideler pişiriliyor, birlikte inceleyelim.
Kaşarlı Pide: Yöresel tel peynirinin ince açılmış pide hamuru ile kaplanması ile başlayan lezzet serüveni pide fırınında hamur pişerken peynir de suyunu ve yağını kaybetmeden kendi buharında pişiyor. Fırından çıkan pide sade tereyağ ile buluşturularak eşsiz lezzet sunuma hazır hale getiriliyor.
Mantarlı&Tel Peynirli Pide: Yöresel kayık şeklinde açılmış ince çıtır çıtır hamur içine, mantar ve tel peynir eklenerek fırınlanan bu lezzet, fırından çıkarılıp sade tereyağ ile yağlanarak mantar severlerin beğenisine sunuluyor.
Sebzeli Pide: Yöresel kayık şeklinde açılmış ince çıtır çıtır hamur içine patlıcan, renkli biber, kuru domates, mantar ve tel peynir konularak fırına veriliyor. Fırından çıkan pide sade tereyağı ile yağlanıp servis ediliyor size de afiyetle yemek kalıyor.
Yöresel Tel Peynirli Pide: Karadeniz’in en beğenilen tatlarından biri olan bu pidemiz; ince açılmış yuvarlak hamuru, tereyağı ve 250 gr iç peynir harcı ile sizlere eşsiz bir lezzet sunuyor. Fırından çıkan pideyi sade tereyağı ile kenarlarını yağlayıp servise sunuyoruz.
Kıymalı Bafra Pidesi: İnce uzun açılmış hamur, soğan ve kıymanın eşsiz uyumundan oluşan kıymalı bafra pidesi fırından çıktığında kenarları sade tereyağ ile yağlanarak sunuma hazır hale getiriliyor.
Kıymalı Kaşarlı Bafra Pidesi: İnce uzun açılmış hamur, soğan, yöresel tel peyniri ve kıymanın birleşiminden oluşan pidemizi fırından çıkınca sade tereyağı ile yüzeyini yağlayıp servise sunuyoruz. Kaşarın ayrı bir tat verdiği bu pidemizi denemenizi tavsiye ederiz.
Sucuklu ve Tel Peynirli Pide: 180 gr hamur ve 180 gr iç malzeme olacak şekilde hazırlanmış İnce açılmış gevrek kıvamında kapalı pideyi, içerisine sucuk ve tel peynir konularak pişiriyor, üzerine saf tereyağı sürerek servis ediyoruz.
Nalia şeflerinin kendine has lezzet dokunuşlarıyla hazırladığı Karadeniz pidelerini deneyimlemeniz için sizi şubelerimize bekliyoruz. Buraya tıklayarak size en yakın şubemiz hakkında bilgi alabilirsiniz.