Nalia Karadeniz Mutfağı olarak yemeklerimizde mineral değerlerini yükseltmek için kristal kaya tuzu tercih ederken, sağlığınıza önem vermek adına yemeklerimizi tereyağıyla hazırlıyoruz. Glüten hassasiyetine özen gösterirken glütensiz ürünlerimizi çapraz bulaşmayı engelleyerek sunuyoruz. Her Nalia personeli, ürünlerimizi en iyi şekilde tanıyarak size güven veren bir deneyim sunmayı amaçlıyor. Kullandığımız malzemeleri hadi hep birlikte inceleyelim.
Neden Kaya Tuzu Kullanıyoruz?
Kaya tuzu sindirim bozukluklarına iyi gelerek sindirim sistemini rahatlatır, iştahı artırır ve mide ekşimesine karşı fayda sağlar. İçeriğindeki yararlı mineraller hücresel emilimi kolaylaştırırken, vücudun pH dengesini koruyarak toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Kristal tuz, kan basıncını düzenler ve tansiyon sorunlarının önlenmesine katkıda bulunur. Ayrıca bağırsak sorunları yaşayanlar için de bağırsakların aktif çalışmasını destekler. Rafine sofra tuzu, doğal minerallerden arındırılmış sodyum klorür ve kimyasallardan oluşan zararlı bir tuz türüdür. Bu yüzden mutfaklarımızda kaya tuzu kullanıyoruz.
Kazeinsiz Yağ Nedir?
Yüzyıllardır bilinen Ghee veya kazeinsiz yağ, sade yağ olarak da adlandırılan bu mucizevi besin, oda sıcaklığında muhafaza edilebilme özelliği ile pratik ve kullanışlıdır; Anadolu ve Kafkaslarda yaygın olarak bilinen bu yağ, inek sütünden üretilen tereyağının süt yağı ile kazeinin ayrılmasıyla elde edilir ve yüksek yanma ısısı sayesinde kızartma dahil çeşitli yemeklerde kullanılabilmektedir.
Neden İlikli Kemik Suyu?
Kemik suyu, enflamasyon kaynaklı hastalıklara karşı koruma ve yaşlanma karşıtı minerallerle gençlik koruma özellikleri sunarken, bağırsak duvarının onarımında kritik bir rol oynayan jelatin, doğal yağlar, mineraller, vitaminler ve aminoasitleri içerir.
Glüten Hassasiyetini Önemsiyoruz.
Çölyak hastalığı veya gluten hassasiyeti, vücudun buğday, çavdar ve tahıllardaki gluteni sindirememesi sonucu ince bağırsakta iltihaplanmaya yol açar; çölyak hastaları minik bir ekmek kırıntısıyla bile bağışıklık sistemini uyararak ciddi bağırsak hasarı yaşayabilir.
Çapraz Bulaşma Deneyi
Son yapılan bir çalışmada, öncelikle paslanmaz çelik tencerelerde glüten içeren makarna pişirilmiş; bu tencerelerden biri sadece suyla durulanmış, diğeri ise elde sabun ve suyla yıkanmıştır. Ardından, bu tencerelerde glütensiz makarna pişirilmiş ve yapılan analizler sonucunda her iki temizlik yöntemiyle de glüten seviyeleri saptanabilir seviyelerin (<20ppm) altında bulunduğu, dolayısıyla çapraz bulaşmanın olmadığı gözlemlenmiştir.
Nalia Karadeniz mutfağı özenle hazırladığı yemeklerinde en iyi ürünleri kullanarak eşsiz bir deneyim sunuyor.